Στρώματα Κλινοστρώμ, για να μην ξυπνάτε ποτέ κουρασμένοι

Ο καλός ύπνος είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Ειδικά στην εποχή μας που οι ρυθμοί μπορούν να γίνουν εξοντωτικοί είναι κρίσιμο να απολαμβάνουμε έναν ποιοτικό ύπνο. Τα ανατομικά στρώματα και τα ανατομικά μαξιλάρια αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για να εξασφαλίσουμε πως θα ξυπνάμε ξεκούραστοι και με καλή διάθεση.

 

Ένα κακό στρώμα μπορεί να δημιουργεί μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, ύπνο που δεν ξεκουράζει, ανησυχία, αϋπνία, πονοκεφάλους, κακή διάθεση και πολλά άλλα προβλήματα. Το γερασμένο-φθαρμένο και κακής ποιότητας στρώμα δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα. Τα ανατομικά στρώματα και τα ανατομικά μαξιλάρια αποτελούν λοιπόν μια επένδυση υγείας. Τα στρώματα ύπνου συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και στη βελτίωση της διάθεσης μας.

 

Επιλέγουμε σωστά, συντηρούμε προσεκτικά

 

Είναι κρίσιμο επίσης να επιλέξουμε το σωστό ανατομικό στρώμα και ανατομικό μαξιλάρι. Αυτό που θα βοηθά στην ευθυγράμμιση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και θα απορροφά τις πιέσεις των ώμων, ποδιών και λεκάνης. Πρέπει να στηρίζει και συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα και να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος.

 

Για να διατηρηθεί το ανατομικό στρώμα σε καλή κατάσταση θα πρέπει να του γυρίζουμε πλευρά (πάνω κάτω και κεφάλι πόδια) ανά τρίμηνο ώστε να φθείρεται ομοιόμορφα. Να το αερίζουμε καλά σηκώνοντας όλα τα σκεπάσματα να πλένουμε συχνά το προστατευτικό κάλυμμα με κρύο νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Δεν πρέπει να το αφήνουμε να βραχεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε υλικά για στεγνό καθάρισμα επειδή τα χημικά μπορεί να βλάψουν το εσωτερικό του στρώματος. Για τα στρώματα ύπνου η σωστή συντήρηση είναι το ίδιο σημαντική με την επιλογή τους.