Τα οφέλη του ύπνου στην υγεία σας που ίσως δεν γνωρίζατε!

Είναι γνωστό πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη του ύπνου για την υγεία μας, πάντα όμως σε σωστή ποσότητα, αλλά και σε ποιότητα. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς μας, μας βοηθάει να μην παίρνουμε περιττά κιλά, διατηρεί το μυαλό μας σε εγρήγορση. Με μια πιο αναλυτική ματιά παρακάτω, θα ανακαλύψετε οφέλη του ύπνου που ίσως δεν είχαν περάσει από το μυαλό σας.

 

Βοηθά τη μνήμη

Το μυαλό μας παραμένει ενεργό ενώ κοιμόμαστε. Αν προσπαθούμε να μάθουμε κάτι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός γιατί οι νέες πληροφορίες γίνονται πιο δυνατές και ανεξίτηλες στον εγκέφαλό μας. Τέρμα, λοιπόν, στα μεγάλα ξενύχτια τις περιόδους εξετάσεων!

 

Μας κάνει πιο δημιουργικούς

Φαίνεται πως κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλός μας μπορεί να οργανώνει καλύτερα τις αναμνήσεις και τις δεξιότητές μας. Με πιο απλά λόγια, ένας καλός ύπνος μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε περισσότερο δημιουργικοί και να έχουμε πιο εύκολα καλές ιδέες την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσουμε.

 

Αυξάνει τις επιδόσεις μας

Στους αθλητές, ο επαρκής ποιοτικός ύπνος, που δίνει έμφαση κυρίως στο στρώμα, όπως της ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ ΚΑΤΣΑΜΠΑ, στρώματα που εξασφαλίζουν έναν άνετο και ποιοτικό ύπνο, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις επιδόσεις και την αντοχή τους και να ελαττώσει τα επίπεδα κούρασης. Στους μαθητές και τους φοιτητές, ο καλός ύπνος φαίνεται πως μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις τους στην ακαδημαϊκή τους πορεία.

 

Είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας

Ο λιγοστός ύπνος συνδέεται συχνά με μικρότερη ζωή, υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. Επιπλέον, ο καλός ύπνος επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας, σε σωματικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αν λοιπόν θέλουμε να << ζήσουμε πολύ >>, οφείλουμε να επενδύουμε σε ένα ποιοτικό στρώμα, όπως της ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ.

 

Ελαττώνει το στρες

Το στρες, όπως και ο ύπνος, μπορεί να επηρεάσει την καρδιαγγειακή μας υγεία. Ο ύπνος ρίχνει τα επίπεδα του στρες, επομένως μας βοηθά να ελέγχουμε καλύτερα την αρτηριακή μας πίεση. Ο ύπνος, επίσης,  μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερόλης, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ή στην πρόληψη των παθήσεων της καρδιάς.

 

Βοηθά στην πρόληψη της κατάθλιψης

Η έλλειψη ύπνου δεν μας αποσυντονίζει μόνο και μας χαλάει το κέφι αλλά μπορεί να παίξει ρόλο και στην κατάθλιψη, καθώς αυξάνει το στρες και απορρυθμίζει τη συναισθηματική μας σταθερότητα.  Αν δεν κοιμάστε αρκετά μέσα στην εβδομάδα, το να αναπληρώσετε τον ύπνο που χάσατε με πολλές ώρες το Σαββατοκύριακο δεν είναι καλό. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία και ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Μια καλή στρατηγική για αρχή είναι να βάλετε στόχο να κοιμάστε και να ξυπνάτε κάθε μέρα την ίδια ώρα.

 

Επειδή , λοιπόν, τα οφέλη του ύπνου στην υγεία μας είναι πολλαπλά και καθοριστικά και επειδή γνωρίζουμε ότι ο υγιής ύπνος συνδέεται άμεσα με ένα άνετο και ποιοτικό στρώμα που θα μας εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο, γι αυτό το λόγο επιλέγουμε ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ ΚΑΤΣΑΜΠΑ.